2009. április 29., szerda

Talpat varrok


De milyen nehezen!

Iszonyatosan kemény talpnak való bőrt sikerült vennem, úgyhogy most szenvedek. Állítólag ez az igazi talpbőr, ezek szerint akkor, amit magamnak csináltam az nem igazi volt.

Megmagyarázom. Talpnak az állat (általában marha) hátrészén levő bőrt használják, ezt nevezik kruponnak.  A bőr ez a  területe a legerősebb, a rostok itt a legtömöttebbek (a szerkezet a legfeszesebb). Nna ez tényleg nagyon tömött, kivágnom is alig sikerült. Pedig vettem hozzá egy kis elektromos szabászgépet is (azt írták, jó bőrre, rugalmas anyagokban)! Persze ezt nem bírta, igaz a vastagság is a max. volt:  5-6 mm. Aztán vettem hozzá kisfűrészt :) Szinte repültem haza, elképzeltem, milyen jókat is fogok fűrészelgetni. Mondanom sem kell, ezzel is befürödtem rendesen. Na jó, azért voltak olyan részek, amit csak ezzel tudtam levágni. Végül aztán egy jó erős snitzerrel sikerült több lépésben, viszont viszonylag szépen kivágnom. 

Amit  a saját szandimnál használtam, az nagy valószínűséggel ún. hasszél volt. A vastagsága ennek is megvolt 5 mm, viszont sokkal-sokkal egyszerűbb volt dolgozni vele, ugyanis puhább, lazább szerkezetű. Én meg naivan azt gondoltam, hogy mind ilyen! Meg is állapítottam magamban, hogy ez nem is olyan nehéz, a végén még férficipőt is fogok csinálni! Na mostmár ezt másképp gondolom.

10 megjegyzés:

Germo írta...

Hangulatosak a fotók! A férficipőre meg már most beneveznék.

Vívó-Aszódi Melinda írta...

:) Kösziii!

Fércművek írta...

De örülök, hogy van blogod! Jó lesz nézni, olvasni mi mindent készítesz. :)

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

És nekem meg nem is szóltál? Vééégre! :))
Gratula a bloghoz és kitartáshoz! Snitzerrel mindent lehet vágni! Még farostot is! Remélem azért hasznát veszed majd az új szerzeményeidnek is.
Puszi;

Hajni

Vívó-Aszódi Melinda írta...

Aranyosak vagytok, köszönöm! :))
...meglátjuk.

Hajni! Én is remélem, mert már így se férek!!!

Unknown írta...

Ne add fel! Lyukaszd, vágd, ne sajnáld!

davir írta...

Szia Melinda! Most láttam a Hajni-interjúhoz írt hozzászólásodat és hogy immár neked is van blogod. Gratulálok! Kíváncsian várom a cipőkreálmányokat... :) Remélem, hogy Te nyersz a talppal való küzdelemben!

Vívó-Aszódi Melinda írta...

Szia Viru! :) Már nyertem is! :)

ferenc írta...

Az igazi talp bőR AZ VALÓBAN NEHEZEN ADJA MAGÁT.
Ha, elfogadsz egy két tanácsot.
A jelölést be kell karcolni, a bőrt ívben meglítani (nyílik a karcolás) és színe felőé, kb fél vastagságig bevágni. Ezután húsoldal felől megindítani a vágást. a kés, kb 45fogban álljon(függőlegesen megszorul). Az elváló részeket, ujjal szét kell feszíteni.
Ned vesítés is sokat segít.

Névtelen írta...

Both were abrupt and unfriendly towards me, questioning and criticising everything I
said. In fact, it's extremely unlikely you'll produce a professional quality sketch your first time
trying. Macworld gave this app the accolade of Drawing
App of the Year, 2010, and it was hailed as being one of
5 of Wired Magazine's "must have i - Pad apps".