2009. augusztus 10., hétfő

More...

Remélem nem unjátok még a szandikat! :)

Lassan tényleg összeszedem a bátorságom és nem csak a fejemben játszok le két telefonhívást...Mindig eljátszom előre a komolyabb telefonbeszélgetéseket, ami már eleve képtelenség, hiszen honnan tudnám, hogy fog reagálni a másik fél??? (tudjátok klasszikus nyuszika és a farkas esete a létrával.... :D )Ráadásul ilyen esetekben nagyon nem tudom magam eladni és kérni sem szeretek, tehát, hogy állítsak oda egy vadidegenhez, hogy "tanulni" szeretnék????????!!!!!!! Hogy mondjam meg, hogy kimivagyok, mit csinálok, mit szeretnék, és hogy ehhez segítségre, tanácsokra, kritikára van szükségem, ...és még ki tudja mire????!!!! Nagyon nem tudom magam hova tenni, mert Tőletek ugyan kapok visszajelzést, amit nagyon-nagyon köszönök, de lehet, hogy egy szakmabeli hozzáértő, totál amatőrnek tartana, és a próbálkozásomat, hogy cipőt csináljak, finoman szólva is nevetségesnek tartaná. Nem feltétlen azért, mert nem lennék rá képes, még csak nem is rosszindulatból, hanem mert egyszerűen a mai helyzetben, amikor a bőripar is - ha nem is haldoklik, de visszaesett, és az emberek többsége is az olcsó kínai cipőt veszi évek óta, méretes cipőkészítésbe fogni nem túl kifizetődő (noha szerintem lenne rá igény). Így aztán nagyon könnyen meg tudom győzni magam, hogy ááááá, kár a telefonért.

Azt is tudom, Nektek sem könnyű, mindenki próbálkozik, terveket sző, remél és tesz érte. Én sem panaszkodásnak szántam, egyszerűen úgy érzem kicsit megrekedtem, és bár tudom, mit kéne tegyek, azt is tudom, jó volnék, mégis a félelmem, hogy elhajtanak, hogy nem sikerül, (egyenlőre) erősebb.

De majd meditálok rá! :)))

Addig is jöjjön még egy szandi! :)

Egy nagyon felhős délutánom volt fotózni, látszik is a képeken, sötét lett, és a szine sem látszik, de ez az a lila, amiből már korábban is készítettem.
Én ezzel is elégedett vagyok, (vajon lehetek?) nagyon birom a nyers talpat, egy kis wax-szal lekenve pedig csodás!

(Nagyon tudom ajánlani a színtelen KIWI Wax Shine-t! Ápol és gyönyörűen felfrissíti a cipőt, a szinét, és a kisebb kopási hibákat is elfedi!)






Tehát próbáltam világosítani a képeken, de nem jártam sok sikerrel. Viszont ha már Ps, akkor most eljátszadoztam vele kicsit. :)

Először ezt csináltam:



Majd azt a tanácsot kaptam, maszkoljam a talpat. Így külön lehet a felsőrészt és külön a talpat szinezni és szép finom árnyalatokat is el lehet érni. Elképesztő a variációk lehetősége!!!!!!! Bár így is sikerült néhány nagyon közeli árnyalatot létrehozni, de akkor már jópár órája dolgoztam rajta, úgyhogy nem volt kedvem újat csinálni. Ilyen lett:



Szerintetek megérte vele ennyit dolgozni? Láttok különbséget? Mert én elsőre bizony nem nagyon.
Mindenesetre azt ebből a kis egyszerű feladatból is leszűrtem, hogy nem egyszerű a számítógépes grafika és design. Nagyon kell tudni, hogy mit akarsz, különben elveszel a részletekben.

Így néz ki Ps-ben:



És így csupa fekete talppal:



Játszatok, kísérletezzetek!  Jó MÓKA!!! :)

17 megjegyzés:

kinga írta...

Ez is nagyon szép lett!:)
Nekem legjobban a világoszöld felsőrészű tetszik (1. kép; 2. sorban 3.)
és a sárga-kék (2. kép; utolsó sor 3.)

Fércművek írta...

Hát szeretnék ott "megrekedni", ahol Te. :) Szerintem telfonálj!

HEra írta...

Tudod a hónom alá csapnám az összes papírcipős, bőrcipős fotómat és már ballagnék is! :D
Lehet nem is kellene haldokolnia a cipőiparnak... ?????

Hoyacarnosa írta...

Igen igen, telefonálj csak.
Abszolút esélyes vagy, élj a lehetőségeiddel, gyerünk! :)
Én azért szoktam írogatni neked, mert sasszemem van és tudom hogy nagyon ügyes vagy :)

Unknown írta...

Az a szakmabeli, akit én ismerek, el volt ragadtatva a munkádtól... Nem túlzok, komolyan.

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

Mindjárt megint kitör belőlem az .... (tudod mire gondolok...)

A héten várjuk a telefonbeszélgetés eredményét, azt ugye tudod? :P

Először kellett kicsit dühöngenem... most jöjjön a dícséret; a lila szandi szintén fenomenális!!! Nagyon jól mutat a talp résszel! Olyan jó lehet a tapintása, szinte a fotón keresztül érzem. :))

Hát Te már nagyon profi vagy! Csoportosítasz, maszkolsz... hihhetetlen!

Pénteken visszanézek! :P

kurtakaralábé írta...

csodás, csodás...
kell. :)

szabad tudni, mennyibe kerül egy ilyen pár szandi?

kotnyél írta...

Azt gondold végig, hogy neked van-e veszteni valód? Szerintem nincsen. Tehát bátorság, és tárcsázz! Ja, és kicsit több önbizalommal! Tekintve, hogy senki nem úgy kezdte, hogy profi volt. Nagyanyám örökbecsű mondása: "Aki kérdez, az buta, aki nem, az buta is marad." Tanulni pedig mindig kell. Aki jó tanító, az a formálhatót keresi és azt, aki AKAR tanulni. Tehát mutasd meg, hogy te akarsz tanulni. Én nem vagyok hozzáértő, de úgy gondolom, hogy tehetséged van ehhez a dologhoz. És nem utolsó sorban: szeretnék majd egy csízmát a lábamra tőled, tehát: hajrá Meli, én veled vagyok! :)

davir írta...

Melinda! Nem ismerlek személyesen, de az, ami itt a blogon látható, elég... a papírcipők meg... fenomenálisak! Szóval szerintem ne habozz, ha véletlenül elutasításban lenne részed, az biztos, hogy nem a te hibád. A többiekhez hasonlóan kíváncsian várom a fejleményeket. :))

Mónika írta...

akarom az összeset!
készülj!:D



és gondolj arra, a telefonhívás maximum 10 perc..és túl is leszel rajta.. a legrosszabb a bizonytalanság!

mazsu írta...

fuuuu én egyáltalában nem unom a szandiaidat, sőt imádom őket! :o)
a szgépes mahinációk télleg nagyon jók - és nagyon nehezek la is számomra. sajna én még nem sokat konyítok ehhez de remélem belejövök.

nekem is vannak hasonló problémáim, még eléggé zavarban vagyok amikor eladásra v ármeghatározásra kerül a sor. meg amikor tanácsot próbálok kérni a "nagyoktól" :o)

de télleg kár agyalni, főleg h nincs ebben semmi, ők is elkezdék vhol , meg hát ha elhajtanak az nem feltétlen azt jelenti h velünk van a baj.

szóval hajrá!! ;o)

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

Még mielőtt elmennének hétvégére! Gyerünk!!!

kwandera írta...

Drága Lányok! :)
Először is köszönöm Mindenkinek a bíztatást!
Másodszor bocsánat, hogy csak most írok, de otthon vagyok Anyumnál, és egy reménytelenül lassú mobilinternet köt össze a világ másik felével.
Harmadszor: telefonáltam! :)))
Az egyik helyre, de bővebb dolgok, csak akkor derülnek ki, ha személyesen is találkoztunk. :)

Vicces nevű Kurtakaralábé! :) Írj nekem kérlek és minden kérdésedre válaszolok! kwandera@t-online.hu

Puszi Nektek!

ojni írta...

Na azért! :)
Gratulálok!!! Várjuk a további fejleményeket!

Nóra írta...

Kedves Kwandera!
Régóta nézelődöm csöndben az oldaladon, és csodálom a színes, finom, míves, minőségi szandikat.
Ma őszi cipő vásárlás céljából vettük nővéremmel nyakunkba az egyik plázát. Eldöntöttük, hogy nem a pénz számít, de nem fekete vagy barna, de mindenképpen bőr cipőt szeretnénk. Nem kaptunk, pedig tényleg mindent felpróbáltunk, minden boltba kétszer benéztünk! Színesben csak műbőr cipők vannak, 15e Ft körüli (!) árakon, fantáziátlanok, unalmasak. Olyan jó lenne, ha a papírcipőid megvalósulnának igaziból is, bár láttam, hogy az felszerelés probléma egyelőre.
És az is szomorú tapasztalat volt, hogy a legnagyobb tolongás a filléres szemetet árusító üzletekben volt. Ezek az emberek nem sajnálják a lábukat, a kényelmüket?? Mi onnan kimenekültünk. Illetve előtte a nővérem megkérdezte fennhangon, hogy tegye fel az a cipő a kezét, aki nem műbőr! :-)

Vívó-Aszódi Melinda írta...

Szia Nóra!
Örülök, hogy megosztottad ezt a történetet!!! :)
Tanulságos...de hátha van remény!!!
Köszi!!!

Nóra írta...

A történettel csak annyit akartam mondani, hogy csak így tovább, a megkezdett úton! :-)